De lichtjes op de Grebbeberg

 

3,3 km

Het parcours is bijzonder en uitdagend. Via de ingang van Ouwehand Dierenpark naar het fietspad van de N225. Daar aangekomen linksaf, de Grebbeberg af langs de Erebegraafplaats. Een lange afdaling van 7% over het fietspad. Onder aangekomen direct linksaf de Cuneraweg op en volgen tot aan de Heimersteinselaan. Hier linksaf de Grebbeberg op met de 1000 brandende kaarsjes. Boven aangekomen rechtsaf naar de finish waar ook de start was. Een sterk afwisselend parcours ondanks de korte afstand met een paar flinke uitdagingen, zoals naar beneden - en naar boven lopen, bijna niets is vlak.

5,6 km

De start vindt plaats op de Marijkeweg in Wageningen voor het Rijn IJssel College. Via de Haarweg naar de kruising met de Zijdvang. Hier linksaf en na vijftig meter weer rechtsaf de Weidijk op. Aangekomen bij de grote weg (N225) rechtsaf over het fietspad en dan weer rechtsaf de Cuneraweg op. Na 650 mtr. linksaf de Heimersteinselaan, de laatste kilometer bergopwaarts door het bos naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Dit deel op de Grebbeberg is verlicht met de 1000 kaarsjes.

7,6 km

De route van 7,6 km begint op de Markt in het centrum van Wageningen, om de kerk en voor het gemeente huis langs, via het Bowlespark naar de (Rijn) Dijk. Na ruim één km bij de Wageningse Afweg de Dijk weer af. Einde weg rechtsaf richting de oversteek N225 daarna via de Zijdvang naar de Weidijk 1e weg links. Vanaf dan is de route gelijk aan de 5.6 km.

11,6 km

De start van de 11.6 km is op de Markt van Wageningen. Het parcours loopt via het Bowlespark en via de Dijk richting Renkum. Voor het einde van de Dijk links af. Na de kruising met de Veerweg, via de Wilhelmina weg naar boven, een stevige klim. Aangekomen bij de Gen. Foulkes weg rechtsaf het fietspad op.
Bij de Nassaulaan, 1e weg rechts, rechtsaf en deze volgen tot dat je weer op de Gen. Foulkes weg uit komt.
Deze dan volgen naar boven tot de H. van Suchtelenweg, 1e weg rechts. Ook hier rechts af naar boven en weer naar beneden o.a. via de Westberg weg. Aangekomen bij de Veerweg rechts af en blijven volgen tot aan het begin van de Dijk. Over deze Dijk langs de haven en bij de 4e weg rechtsaf de Wageningense Afweg richting de kruising N225. Na de oversteek via de Zijdvang, tussen de weilanden door richting Veenendaal. Bij T-kuising links af, over de brug van het riviertje de Grift rechtdoor en dan 1e weg linksaf de Leevendaalselaan.
Aan het einde van deze weg links af de Cuneraweg. Na dit lange en vlakke stuk volgt de lastige klim van de Heimersteinselaan naar de finish in Ouwehands Dierenpark. Deze klim is over een afstand van ruim 1000 meter met een hoogteverschil van 45 mtr. gaat door het bos en wordt verlicht door 1000 brandende kaarsjes. Deze weg begint tegenover het hoofgebouw van Zideris. Een geweldig mooie finale en een prachtig schouwspel: een echte Xperience.