Nieuw: BibTag voor de tijdregistratie

Nieuwe technieken en wij gaan mee met deze nieuwe ontwikkelingen dankzij Mylaps Event Timing.
Onze jarenlange vaste partner voor de tijdregistratie. En daar zijn we content mee.
De groene, witte en gele Mylaps Chip voor de tijdregistratie gaan we niet meer gebruiken voor ons evenement.
Nieuw is dat een BibTag bevestigd wordt op de achterzijde van het startnummer. Voor meer dan 50% van de deelnemers aan de Bergrace by Night die voor het eerst meedoen is de deelname nu € 2,50 goedkoper geworden. Geen aanschaf meer van de groene chip. In vergelijking met de kosten bij het gebruik van een eigen groene chip (40%) zijn deze gelijk gebleven. Voor deelnemers die in het bezit zijn van een gele chip komt er iets bij.
De voordelen van de BibTag zijn. Geen gezoek meer in de envelop en het vergeten en verliezen van de Chip is niet meer mogelijk. Mits je het startnummer niet vergeet/verliest. Geen stress meer bij het vastmaken aan de schoen. Het startnummer moet nu altijd aan de voorzijde gedragen worden.
Bewaren. De groene en de gele chip zijn nog steeds bij vele andere loopevenementen bruikbaar.

Tijdregistratie op basis van netto tijden

In overleg met My Laps, onze vaste partner voor de tijdregistratie, worden de uitslagen opgemaakt op basis van Netto Tijden. Dat betekend dat voor iedereen de zuivere looptijd de uitslag gaat bepalen.
Opgelet: Het bovenstaande geldt niet voor de nummers 1 t/m 5 van elke afstand die als eerste over de finishlijn komen. Voor alle categorieprijzen gelden wel de Netto Tijden.

Een neutrale parcours zone

Om de veiligheid van de lopers op de 7,6 en 11,6 km en het verkeer te garanderen is er een neutrale parcours zone aangelegd bij de oversteek met de N 225 (Nude). 

Over een aantal meters, op de Wageningse Afweg en de Zijdvang wordt deze gerealiseerd door aan weerszijde extra My Laps matten neer te leggen.
De gelopen of de wachttijd tussen deze twee matten wordt bij iedereen in mindering gebracht op de eindtijd. Dat betekend dat wanneer er gestopt moet worden i.v.m. het doorgaande verkeer o.a. de Bergrace bussen die op weg zijn naar de start geen invloed meer hebben op de einduitslag. Dus even moeten wachten is geen nadeel meer. Dankzij My Laps gaat het allemaal goed komen en is een veiligheidsprobleem opgelost.